Recept zaslala: Alžběta K.
Země původu: Česká republika
Doba přípravy: 30 minut až 1 hodina

Ingredience:

Korpus:

  • 250g rozdrcených máslových sušenek
  • 125g rozpuštěného másla

Náplň:

  • 200ml slazeného kondenzovaného mléka
  • 200g zakysané smetany
  • šťáva ze 2 limetek
  • kůra z 1 citronu

Náplň:

  • smetana ke šlehání (popřípadě jen šlehačka)

Návod:

  1. Připravíme si kulatou formu 22cm a vysteleme pečícím papírem.
  2. Rozdrtíme všechny máslové sušenky a dáme si rozpustit máslo.
  3. Smícháme máslo a sušenky a “uplácáme” dno cheescakeu.
  4. Dáme péct na 170 stupňů na 7 min (záleží na troubě).
  5. Necháme hodinu a půl vychladnout.
  6. Všechny ingredience na náplň smícháme a nalijeme na do formy na korpus.
  7. Dáme znovu péct na 10 min.
  8. Necháme opět chvíli vychladnout.
  9. Ozdobíme šlehačkou, kousky limetek a citrónu, či mátou podle chuti.