Rok se s rokem sešel a o víkendu 18.20. 10. se uskutečnil již 13. ročník legendární AFS akce Megavíkend 2019. Víkend nabitý školeními i zábavou se letos konal v Teplicích na Gymnáziu Teplice. Téma letošního Megavíkendu byla Kulturní výměna tučňáků na Severním pólu. Není se čemu divit, že naše výzdoba proměnila školu na víkend v náš všemi oblíbený (kulturní) ledovec se spoustou roztomilých tučňáků.

Letošního Megavíkendu se zúčastnilo přes 80 českých i zahraničních dobrovolníků, kteří si mohli během soboty a neděle vybrat z 10 různých workshopů a školení. Letošní výběr byl široký. Školitelé totiž byli letos opravdu mezinárodní tým, kromě našich úžasných KOŠistů (školitelů z Klubu odborných školitelů) měli svůj workshop i Robin z Belgie, MaryPaz ze Španělska a Karolína z Polska. Účastníci si mohli vybrat ze spousty anglických i českých workshopů na téma např. internetové bezpečnosti, sociálních sítí a managementu, Aktivního naslouchání, Komunikace s pocitem a nechyběl ani workshop, kde se účastníci mohli naučit různým způsobům relaxace.

Večerní doprovodný program byl nachystán na pátek i sobotu. V pátek si účastníci mohli vybrat z několika aktivit jako např. flipchart art, kreativní kroužek nebo shlédnutí krátkého dokumentárního filmu s diskuzí. V sobotu jsme všichni společně dojeli do Klubu Luna, kde si všichni mohli zatančit, zazpívat a navzájem se poznat i mimo prostory workshopů. Příjezd i odjezd byly již tradičně hromadným autobusem z/do Prahy, odkud již každý musel najít tu svou cestu zpět. Megavíkend 2019 se moc povedl a se nemůžeme dočkat toho příštího, tedy 14. ročníku!

– Alena Machálková, koordinátorka organizačního rozvoje


Dobrovolnictví jako cesta ke změně

Zaujala tě myšlenka dobrovolnictví? Chceš potkávat nové lidi z všech koutů světa a přitom získávat nové zkušenosti a dovednosti, které jsou potřebné v dnešním globálním světě? Staň se součástí mezinárodní skupiny aktivních lidí, kteří pomáhají, aby se mezikulturní porozumění ve společnosti stalo realitou. Pokud se i ty chceš stát součástí AFS:

Vyplň nezávazný přihlašovací formulář

Zjisti si více informací

Share this: