Recept zaslala: Betty S.
Země původu: Belgie
Doba přípravy: více než 2 hodiny

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 25 g droždí (150 ml vlažné vody + trochu cukru krystal)
  • 3 vejce
  • 250 g změklého másla
  • 350 g cukru (1/2 krupice, 1/2 perlového)

Návod:

  1. Droždí rozdrobte do trochy vody s cukrem.
  2. Smíchejte mouku, máslo (ne rozpuštěné), vejce a droždí a nechte +/-2 hodiny odpočívat pod utěrkou (mělo by 2x zvětšit svůj objem).
  3. Přidejte cukr a ještě promíchejte.
  4. Těsto vkládejte do rozpáleného a máslem vymazaného vaflovače.

Jde o speciální recept na vafle ze samotného srdce země, každá rodina má svůj vlastní, ale tento, starý více jak 100 let, je můj bezkonkurenčně nejoblíbenější.