Recept zaslala: Alice R.
Země původu: Itálie
Doba přípravy: 30 minut až 1 hodina

Ingredience

  • máslo
  • víno
  • rýže arborio
  • dýňový vývar
  • parmigiano
  • cibule
  • olej

Návod:

  1. Na pánev dejte na několik minut cibuli a olej.
  2. Připravte si horký vývar.
  3. Nakrájíme na kostičky tolik dýně, kolik máme rádi v rizotu, a dáme ji na pánev s olejem a cibulí na několik minut.
  4. Rýži opékáme několik minut na jiné pánvi a přidáme sklenici vína.
  5. Když se víno odpaří, pomalu přidáme vývar, necháme ho odpařit a znovu přidáme.
  6. Když je rýže téměř hotová (asi po 30 minutách), přidáme dýni, parmigiano a máslo v množství, které máme rádi.
  7. Pokud chcete, můžete přidat slaninu nakrájenou na kostičky.