V rámci naší spolupráce s dalšími organizacemi, které se věnují mezikulturnímu učení, vyjíždějí zaměstnanci a dobrovolníci AFS na mezinárodní konference do celého světa. V prosinci minulého roku jsem se zúčastnila semináře k uvedení nové knihy The Manual for Developing Intercultural Competencies: Story Circles od Darly K. Deardorff v sídle UNESCO v Paříži.

Darla Deardorff je jednou z předních expertek na mezikulturní vzdělávání a profesorka na Duke University v USA a konzultantka projektů UNESCO zaměřených na nové metody v mezikulturním vzdělávání. V rámci semináře Darla Deardorff představila novou metodologii, na které pracovala společně s UNESCO. Metoda Story Circles umožňuje účastníkům diskutovat své zážitky a názory o různých kulturách. Osobně oceňuji, že metoda je velmi dobře popsaná v knize, kterou UNESCO s Dearlou Deardorff vydává a zároveň, že byla několik let testována v různých částech světa. Z pohledu školitele, který pracuje v mezikulturním prostředí, vím, jak důležité je ověřovat funkčnost nových metod v různých prostředích. 

UNESCO

Zpátky do České republiky jsem si odvezla kontakty na další experty, kteří se semináře zúčastnili. Zároveň plánuji seznámit s metodikou členy českého Klubu odborných školitelů AFS.

– Michaela L., členka správní rady AFS Mezikulturní programy, o.p.s.


Dobrovolnictví jako cesta ke změně

Zaujala tě myšlenka dobrovolnictví? Chceš potkávat nové lidi z všech koutů světa a přitom získávat nové zkušenosti a dovednosti, které jsou potřebné v dnešním globálním světě? Staň se součástí mezinárodní skupiny aktivních lidí, kteří pomáhají, aby se mezikulturní porozumění ve společnosti stalo realitou. Pokud se i ty chceš stát součástí AFS:

Vyplň nezávazný přihlašovací formulář

Zjisti si více informací

Share this: