Zdravím všechny! Mé jméno je Hana a spolu s mojí rodinou hostíme Leilu z Argentiny. Hoštění jsme chtěli zkusit už déle, ale teď, už i po mém zahraničním pobytu, přišel ten správný čas. Leila je u nás na celý školní rok, to znamená od září. Už od jejího příjezdu si skvěle rozumíme. Samozřejmě to byl ze začátku dost velký nezvyk, protože mám odmalička dva starší bratry, a tak je teď téměř stejně stará sestra pro mě něco úplně jiného.

Všichni jsme ale samozřejmě rádi, že je zrovna Leila u nás. Zvykli jsme si poměrně rychle a máme teď možnost poznat i naši rodinu o něco víc. Moji rodiče si to velmi užívají. Mluvíme na Leilu pomalu česky a když nerozumí, zopakujeme větu vždy anglicky. Učí se ale rychle a má o češtinu zájem, což jejímu učení nového jazyka samozřejmě také moc pomáhá. Už jsme s ní podnikli spoustu výletů, samozřejmě do našeho hlavního města Prahy nebo i na Macochu. Byli jsme i houbařit, abychom Leilu ještě více zatáhli do našich tradic, a dokonce i na hodech na Moravě, které se Leile moc líbily.

Leila nám ukazuje i ty své. Pekla nám už i typické masové taštičky Empanadas. Než Leila přijela, znali jsme z informací o Argentině, kromě úplných základů, jen Messiho a tango. Leila nás však učí mnohem víc, a to kolikrát nejen o Argentině, ale i o celé Jižní Americe. Leile se v Česku moc líbí a už od prvního školního dne zde má kamarády. Chodí také na taneční, které ji moc baví, protože jak už z jejího původu vyplývá, má tanec v krvi. Akorát se tvářila překvapeně, když se tančilo tango a samba, protože ta jejich vypadá přeci jen trochu jinak. Hoštění bych určitě zhodnotila jako skvělou zkušenost, kdy se dozvíte spoustu věcí nejen o kultuře vašeho hoštěného studenta, ale i o naší krásné české kultuře. Čeká nás toho ještě spoustu, Vánoce, které si myslím, že si společně moc užijeme, Velikonoce a spousta dalšího a už se na to moc těším!

– Hanka Kunčáková, hostitelská sestra Leily z Argentiny


Přivítejte svět u vás doma

Hoštění AFS zahraničního studenta je zážitek, který s sebou přináší zkušenosti a nadhled potřebné pro současný svět. Je to zážitek pro celou rodinu, který napomáhá nejenom v rozvoji komunikace a empatie, ale také je to skvělá možnost, jak si prohloubit znalosti o cizí kultuře a osvojit si základy nového jazyka.

Pokud i vás láká myšlenka nového člena rodiny, neváhejte a kontaktujte naši koordinátorku Lucii. Více informací o AFS hostitelském programu a konkrétní medailonky studentů, kteří se v letošním roce chystají do České republiky, naleznete zde: www.afs.cz/hostitelsky-program/

Spojit se s námi můžete také přes kontaktní formulář a my se vám ozveme do tří pracovních dní: www.afs.cz/kontaktni-formular-pro-hostitelske-rodiny/

Lucie Beránková

AFS koordinátorka hostitelského programu
E: [email protected]
M: 602 334 427

Share this: