Měkké dovednosti (tzv. soft skills) jsou často skloňovaným pojmem ve spojitosti se vzdělávacím systémem. V AFS však vzděláváme dobrovolníky všech věkových kategorií s různými zkušenostmi, pro které Klub odborných školitelů vymýšlí nová školení v pilířích komunikace a management. Dovednosti získané na školení mohou navíc dobrovolníci využít nejen v AFS, ale i ve svém osobním nebo pracovním životě.

O jaká školení se například jedná?

Komunikace 1: Prezentuj přesvědčivě

Mysli na správný postoj. Vyhni se parazitním slovům. Udržuj oční kontakt. Hlídej si neverbální komunikaci. Je toho docela dost, co musíš při prezentování kontrolovat, viď? Nemusíš se ale obávat! Školení “Prezentuj přesvědčivě” tě naučí, jak tohle vše podchytit, a postupně se to naučíš zvládat zcela automaticky. Navíc si odneseš praktické rady a triky, jak můžeš zlepšit svůj přednes, neverbální komunikaci a jak odbourávat stres, aby si nikdo nevšiml, že jsi nervózní. Vytři všem zrak na školách, doraz na školení a nauč se prezentovat sebevědomě!

Management 2: Vedení a rozvoj týmu, motivace, delegování, supervize

Máte tým lidí? Tak to už jste urazili dlouhou cestu, blahopřejeme. Jak tento tým rozvíjet a jak přemýšlet o rolích jednotlivých jeho členů? Každý vyžaduje trochu jiný přístup a každý má trochu jinou motivaci. Naučte se, jak naslouchat členům vašeho týmu, jak je rozvíjet tak, aby se z těch méně zkušených stali vaši partneři a ti, kteří už zkušenosti mají, se nenudili a neodcházeli za lepším.

Michaela Löfflerová, koordinátorka organizačního rozvoje

Share this: