„Stačí jen postel, místo u stolu a místo v srdci.“

Jaro je v AFS obdobím příprav na další školní rok. Tak jako každoročně, i letos v srpnu přijede do České republiky 60 zahraničních studentů, kteří se zde po dobu tří měsíců, půl roku nebo roku zúčastní vzdělávacího programu AFS.  Hostitelský program obnáší docházku do běžné střední školy, pobyt v hostitelské rodině, účast na mezikulturních soustředěních, výuku češtiny a mnohé další aktivity, které pro studenty organizuje skupina AFS dobrovolníků. Studenti přicestují z 18 zemí světa, z Jižní a Severní Ameriky, Evropy i Asie.

Právě nyní je nejvhodnější doba se do hostitelského programu jako rodina zapojit.

Pokud byste měli zájem zažít zkušenost života se zahraničním studentem, objevit taje nové kultury, najít kamaráda pro své děti a zlepšit své jazykové znalosti, neváhejte získat další inspiraci i informace na našem webu a nezávazně se přihlásit zde.

Studentka z Itálie, která se připravuje na svoji cestu do České republiky, napsala v dopise budoucí rodině: „Firstly, I would like to tell you I am extremely excited to meet you and join you in this amazing experience!“  Těšíme se na ní!

Mezi dalšími studenty čekáme letos poprvé například studenta z Indie a dvě studentky z Indonésie!

Věříme, že po skončení ročního programu v ČR (červen 2019) budou studenti opět hodnotit svůj rok přínosně a kladně, stejně jako studenti v minulých letech.

Share this: