Jmenuji se Milana, jsem z Ruska, je mi 18 let a žiji v Praze. Dobrovolničím pro AFS už 2 roky. AFS jsem našla přes Facebook své střední školy, klikla jsem na odkaz a zobrazily se mi různé nabídky programů do zahraničí a také možnost dobrovolnictví. Zaujalo mě právě to poslední. Začala jsem chodit na různé aktivity, srazy a školení. Dobrovolnictví mě hodně motivuje v seberozvoji a seberealizaci, také jsem se naučila naslouchat lidem a zjistila jsem, jací jsou v AFS pozitivní a inteligentní lidé. Získala jsem mnoho nových informací a znalostí s různým zaměřením.

Ve škole máme povinnou odbornou praxi, musela jsem si ji najít sama, tak jsem oslovila AFS kancelář, která mne s radostí přijala.

Pracovní stáž probíhala celý květen, denně jsem v kanceláři trávila okolo šesti hodin. Rychle jsem zapadla do kolektivu. Mimo jiné jsem měla možnost zúčastnit se pravidelných pracovních porad, kde všichni zaměstnanci sdílejí své agendy, které jsou navzájem velmi propojené. I já jsem dostala příležitost vyjádřit svůj názor k relevantním věcem, např. ke studiu v zahraničí. Během své stáže jsem se podílela především na organizační a administrativní činnosti, jako například vytváření dohod, smluv, certifikátů pro školy, kartiček zdravotního pojištění studentů, zpracovávání životopisů, dohledávání informaci ohledně víz pro studenty; pracovala jsem s interní databází Globalink, vyhledávala jsem kontakty do regionálních novin, apod. Také jsem měla možnost zúčastnit se Živé knihovny v Jičíně a propagovat AFS na festivalu asijské kultury v Praze.

Za tuto možnost jsem velmi vděčná. Co mi to dalo? Získala jsem všeobecný přehled o tom, jak může vypadat chod kanceláře a udělala jsem si představu, zda bych podobnou práci chtěla dělat.

 

Hledáte možnost vyzkoušet si práci v kanceláři i Vy? Neváhejte se přihlásit na stáž do centrály AFS. Více informací u Sandry Hamissové, [email protected].

Share this: