Můj rok v Texasu utekl jako voda a já už jsem nějakou dobu zpátky doma. Pořádně jsem se ještě nevyrovnal s tím, že na program odjíždím a teď už je to celé za mnou. Jsem moc rád za všechny fotky, co jsem za celý ten rok vyfotil, protože bez nich bych teď neměl na co vzpomínat. Nikdy ale nezapomenu na svůj první měsíc v Americe. Nové jídlo, host rodina a vlastně všechno nové spolu s mou školou a kamarády.

Věděl jsem, že ve škole budu trávit hodně času, takže seznamování se s lidmi a hledání kamarádů byla moje priorita. Ze začátku to bylo složité, protože jsem do kolektivu zapadl tak dobře, že si ani někteří učitelé nevšimli, že jsem výměnný student, do té doby, dokud jsem jim o tom sám neřekl. Po čase jsem si našel mnoho dobrých kamarádů. Mimo školu jsem se strašně rád chodil s kamarády dívat se na školní zápasy. Chodil jsem na zápasy od amerického fotbalu po basketbal… Kromě toho jsem také tančil pro školní tým, kde jsem měl úžasnou příležitost potkat mnoho super lidí. Můj normální školní den probíhal nějak následovně: škola mi každý den začínala v 8:45, takže jsem vstával kolem sedmi hodin. Pak následovala ranní hygiena a snídaně. Oproti české škole jsem měl výhodu, že jsem si na každý jednotlivý den nemusel připravovat batoh. Následně jsem šel na zastávku autobusu, který mě bral do školy (ano byl to ten žlutý, jak všichni známe z filmů). Poté bylo vyučování do půl páté odpoledne s hodinovou obědovou pauzou. Hned po škole jsem většinou chodil ven s kamarády nebo jel rovnou domů za host rodinou.

O víkendech byl program většinou velmi nabitý. Buď za námi přijeli příbuzní mojí host rodiny nebo se někam jelo, třeba nakupovat nebo za památkami. Celkově jsem si svůj rok v Americe velice užil, a i když to nebylo vždy snadné a veselé, jak o tom teď tady píšu, tak je to můj největší zážitek v mém životě.

Na závěr bych chtěl poděkovat AFS, protože bez ní by nic z tohoto nebylo možné.

– Ondra K., roční program v USA ve školním roce 2021/2022


Zažij střední školu v zahraničí

Láká tě prožít podobné dobrodružství jako Ondra? Zdokonalit si angličtinu na druhé straně světa? Výměnný studijní program je zážitek, který každému studentovi přinese zkušenosti a nadhled potřebné pro současný svět. Pokud i tebe láká myšlenka střední školy za hranicemi České republiky, neváhej a kontaktuj naši koordinátorku Zuzanu. Již zítra můžeš být o krok blíž svému snu! Více informací o AFS studijních programech a konkrétní nabídku možných destinací nalezneš zde: www.afs.cz/studium-v-zahranici/

Spojit se s námi můžeš také přes kontaktní formulář a my se ti ozveme do tří pracovních dní: www.afs.cz/kontaktni-formular/

Zuzana Čučková

AFS koordinátorka studia v zahraničí
E: [email protected]
M: 606 704 100

Share this: