Ke konci října 2022 jsem se díky AFS a naší partnerské evropské kanceláři (EFILu) zúčastnila dvoudenní akce LEVEL Up v Bruselu. Akce se konala v prostorách Evropského parlamentu. Hlavní program se nesl v duchu zapojení aktivních lidí do místních komunit. Další téma bylo posilování vlivu jednotlivců na každodenní dění kolem nich. Měli jsme možnost navštívit řadu zajímavých přednášek.

LEVEL Up v Bruselu – připravený program

Program byl celkově navržený tak, aby nám pomohl zlepšit a rozšířit naše dovednosti v několika klíčových oblastech. Jednou z nich byla komunikace. Byli jsme vedeni ke komunikaci myšlenek a názorů. Další oblastí, na kterou se program zaměřil, bylo organizování a plánování akcí. Zde jsme se naučili, jak strukturovat a řídit vlastní projekty. To zahrnovalo vše od plánování až po vedení týmu. Poslední oblastí byl význam dialogu. Byli jsme vedeni k diskusi a komunikaci s lidmi různých věkových skupin a sociálních pozadí. Toto nám pomohlo pochopit různé perspektivy a získat širší pohled na svět.

AFS dobrovolníci na LEVEL Up! v Bruselu

LEVEL Up v Bruselu – průběh samotné akce

Akce v Bruselu se zúčastnilo 1 300 mladých lidí z celé Evropy. Vzájemné interakce během programu nám poskytly výjimečnou příležitost k hlubšímu kulturnímu porozumění a poznání. Pestrost účastníků nám umožnila pohlédnout pod povrch různých národních i místních problémů a uvědomit si, že realita často není černobílá. Že občas musíme na věci nahlížet komplexněji.

Na akci jsme také společně s Kačkou potkaly 20 dobrovolníků z dalších evropských kanceláří AFS, což nám umožnilo zažít nezapomenutelné okamžiky. Poskytlo nám to jedinečnou příležitost vyměnit si zkušenosti z našich českých dobrovolnických skupin a inspirovat se navzájem novými nápady. Tato zkušenost nám otevřela oči a posílila naše vazby s dobrovolníky z celé Evropy.

Adél B., dobrovolnická skupina Praha a okolí


Dobrovolnictví jako cesta ke změně

Zaujala tě myšlenka dobrovolnictví? Chceš potkávat nové lidi z všech koutů světa a přitom získávat nové zkušenosti a dovednosti? Staň se součástí mezinárodní skupiny aktivních lidí, kteří pomáhají, aby se mezikulturní porozumění ve společnosti stalo realitou. Pokud se i ty chceš stát součástí AFS:

Vyplň nezávazný přihlašovací formulář

Zjisti si více informací

Share this: