Na mezinárodní školení ICL for Schools Community of Practice Kick Off jsme se dostaly díky podpoře EYF a aktivitě evropské organizace EFIL. Spolu s dalšími účastníky z jiných zemí jsme se já a dobrovolnice Markéta P. vydaly na čtyři nabité dny do tureckého Izmiru.

Mezinárodní školení ICL

Cílem školení bylo vytvořit podpůrnou skupinu pro školy a jejich učitele, aby mohli lépe implementovat mezikulturní učení do výuky. Posvítili jsme si na potřeby škol a učitelů, roli neformálních vzdělávacích organizací a jejich možné spolupráci. Za využití interaktivních metod jsme zmapovali dovednosti trenéra ICL, prozkoumali „ToolBox“ vhodných aktivit a pochopili postup tvorby ICL školení. Část školení byla zaměřená i na spolupráci AFS se školami v rámci projektů Erasmus+ – Mobility jednotlivců a dalších kroků, které můžeme a hodláme udělat.

Pro mě bylo toto mezinárodní školení potvrzením, že i přes odlišné reality zúčastněných zemí, jsou potřeby podobné. Díky spolupráci a propojení se můžeme inspirovat a motivovat. Jsem ráda za tuto příležitost.

– Jana Papajová, koordinátorka spolupráce se školami


Dobrovolnictví jako cesta ke změně

Zaujala tě myšlenka dobrovolnictví? Chceš potkávat nové lidi z všech koutů světa a přitom získávat nové zkušenosti a dovednosti, které jsou potřebné v dnešním globálním světě? Staň se součástí mezinárodní skupiny aktivních lidí, kteří pomáhají, aby se mezikulturní porozumění ve společnosti stalo realitou. Pokud se i ty chceš stát součástí AFS:

Vyplň nezávazný přihlašovací formulář

Zjisti si více informací

Share this: