Za poznáním odlišných kultur a míst se nemusíš vydávat vůbec daleko. Právě naopak, největší překvapení na tebe budou čekat právě u nás v Evropě. Zdá se, že rozdíly mezi jednotlivými evropskými národy nejsou až tak výrazné, ale nakonec možná sám zjistíš, že drobné odchylky jsou právě ty nejdůležitější. Kam se ale vydat za poznáváním nové země, kultury a jazyka po našem kontinentu?

Dánsko

Naším prvním tipem je vstupní brána do Skandinávie, krásné Dánsko. V této na první pohled možná nenápadné zemi můžeš strávit rok plný báječných zážitků, nádherné krajiny a především kontaktu s pohodovými Dány, kteří jsou považováni za jeden z nejšťastnějších národů na světě.

Gilda Bruno in Denmark

 

Itálie

Pizza, těstoviny a pláže, tak zná Itálii většina z nás a možná i ty. Ale tato jihoevropská země ti může nabídnout daleko více. Vydej se na tři měsíce, semestr, nebo rok do temperamentní Itálie a ať už budeš bydlet na horkém jihu nebo mezi vrcholky Alp, všude se setkáš s přátelskými Italy, kteří ti  otevřou dveře do svého domova.

 

Maďarsko

Rok můžeš poznávat i nepříliš tradiční destinaci, Maďarsko. Kromě výborného jídla, proslulých termálních pramenů a tradičního tance čardáš, na tebe čeká i velká výzva – maďarština. Tento ugrofinský jazyk možná nepatří k těm nejsnazším, ale o to zajímavější a fascinující je jeho studium.

 

Portugalsko

Pokud tě láká spíše něco vzdálenějšího, můžeš zamířit na západní výspu Evropy, do dalekého Portugalska. Jižní slunce a šumění nekonečného Atlantiku si tu můžeš užívat tři měsíce, semestr nebo rok, které strávíš v portugalské hostitelské rodině, což je nejlepší způsob, jak se seznámit s místní kulturou a mentalitou.

Srbsko

Možnost vydat se na program máš i do srdce Balkánského poloostrova. Srbsko ti nabídne jedinečnou zkušenost, kterou prožiješ v úrodných nížinách na severu nebo v divokých horách na jihu země. Naučíš se také srbsky, jazykem, který patří mezi slovanské, takže pro naše studenty není tak obtížný.

 

Nizozemí

Nizozemsko je země možná malá, ale nesmírně zajímavá. Najdeš tu obrovské plantáže tulipánů, stovky větrných mlýnů a romantická městečka. Pokud se vydáš na program právě do Nizozemska, čeká na tebe spousta jedinečných zážitků a nizozemská hostitelská rodina, ve které si zkusíš běžný nizozemský život.


Zažij střední školu v zahraničí

Chceš prožít pořádné dobrodružství a naučit se nový cizí jazyk? Výměnný studijní program je zážitek, který každému studentovi přinese zkušenosti a nadhled potřebné pro současný svět. Pokud i tebe láká myšlenka střední školy za hranicemi České republiky, neváhej a kontaktuj naši koordinátorku Zuzanu. Již zítra můžeš být o krok blíž svému snu! Více informací o AFS studijních programech a konkrétní nabídku možných destinací nalezneš zde: www.afs.cz/studium-v-zahranici/

Spojit se s námi můžeš také přes kontaktní formulář a my se ti ozveme do tří pracovních dní: www.afs.cz/kontaktni-formular/

Zuzana Čučková

AFS koordinátorka studia v zahraničí
E: [email protected]
M: 606 704 100

 

Share this: