Recept zaslal: Shota M.
Země původu: Japonsko
Doba přípravy: méně než 10 min

Smažené nudle s masem a zeleninou. „Yakisoba“ je velmi snadné jídlo, a proto je součástí každodenního japonského stravování.

Ingredience (na jednu porci)

  • Nudle Yakisoba
  • Vepřová žebra nakrájená na plátky
  • 40 g zelí
  • 30 g mrkve
  • 20 g fazolových klíčků
  • 50 g oleje
  • 10 ml vody
  • 60 ml katuobushi; jedná se o japonskou zálivku z ryb bonito. Naštěstí jsem ji našla na asijském trhu

Návod:

  1. Mrkev, zelí a fazolové klíčky opláchněte. Mrkev nakrájejte na velmi tenké plátky. Zelí nakrájejte stejně velké jako mrkev.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájená vepřová žebra.
  3. Po osmažení vepřového masa na něj položte zeleninu a osmažte ji.
  4. Po osmažení zeleniny po dobu asi 30 s na ni položte nudle a zalijte je vodou. Smažte, dokud voda nevyprchá.
  5. Po vyprchání vody zmírněte oheň a přilijte práškovou omáčku (přichytí se k nudlím yakisoba) a promíchejte.
  6. Přidejte katsuobushi na a můžete jíst!

Tento pokrm jsem si vybral, protože jeho příprava byla velmi snadná a jedná se o jídlo každodenního života, nikoliv o drahé jídlo, na které mohou lidé narazit, když si zajdou do japonské restaurace.