Vážení čtenáři, milí přátelé,

původně jsem chtěla začít tím, že končí zima a začíná jaro, zase. Také jsem se kdysi dočetla, že úvodník je královská disciplína a že zásadní je, kromě vyvarování se grafomanii, sdělit to, co sdělit opravdu chcete a tak, aby to čtenáře zajímalo. To dá rozum. Složitější to pak bývá s nápadem.

Takže: ano, těším se na jaro, protože jaro přináší teplé paprsky a novou energii, a tou jsou pro mě i studenti v AFS, odjíždějící právě na svůj program či vracející se z programů plni zážitků a potřeby se s někým podělit o svou zkušenost.  V jarních měsících nás čeká soustředění pro navrátilce a začíná kolotoč zpracovávání přihlášek, hledání hostitelských rodin a společné akce s dobrovolníky. Kromě soustředění nás čeká AFS konference Vzdělání pro život 2020, o té se více dočtete v sekci Spolupráce se školami, Výroční shromáždění a jedinečný ples a mnoho dalšího.

V tomto čísle se také dozvíte novinky ze světa dobrovolníků a více informací o letošních stipendiích do Asie. Navíc si můžete přečíst, jak svůj studijní program v České republice prožívá Baimon z Thajska, a jak se Kubovi líbil jeho roční program v Japonsku.

Krásné jarní čtení a na shledání na jedné z AFS akcí se těší

Klára Kutišová

Share this: