Díky AFS studovaly již stovky českých středoškoláků v zemích po celém světě. My se každému z nich snažíme zajistit velmi dobrou přípravu na program, podporu v průběhu a po návratu. Naše absolventy zveme také s odstupem času na společná setkání. Pro nás jsou tato setkání vždy velmi pěkným připomenutím, jak studium střední školy v zahraničí mladého člověka dokáže ovlivnit.

Letos v září se v Praze setkala velmi různorodá skupina absolventů, kteří studovali s AFS v zahraničí v 90. letech i roce 2010. V rámci setkání jsme absolventy seznámili mezi sebou a také jim představili aktuální projekty, které v AFS probíhají. Pokaždé velmi oceňujeme názory, návrhy, ale i podporu, které se našim aktivitám dostávají od absolventů.

Co nám letošní setkání přineslo? Velmi příjemný večer strávený s inspirativní skupinou lidí a zjištění, že oproti minulým letům žije v zahraničí ještě větší počet absolventů, kteří se tím pádem nemohli setkání zúčastnit. Zároveň pokud naši absolventi žijí v České republice, často mají osobní nebo pracovní napojení na zahraničí, při kterém čerpají ze svých AFS zkušeností.

– za správní radu sepsala Michaela Löfflerová

 

Share this: