Zcela nově máme 5 míst v USA od ledna 2018 do června 2018. Ale tím naše možnosti zdaleka nekončí. Pro mladé lidi mezi 15–18, kteří mají touhu poznat život v zahraničí v cizí rodině a škole, máme širší nabídku na „zimní semestr“, tzn. druhé pololetí školního roku 2017/2018. Kdo nestihl podat přihlášku na celý školní rok, nemusí truchlit a může si rozdělit rok po vzoru jižní polokoule (tedy začátek v zimě/na jaře 2017 a konec v zimě 2018) a odvážit se do Argentiny, Brazílie, Chile a Japonska. A co takhle zpestřit si dlouhou českou zimu a přihlásit se alespoň na semestr třeba v Argentině, Brazílii, Číně, Francii, Irsku, Itálii, Japonsku, Kostarice, Portugalsku, Rakousku, Rusku, Španělsku a již zmíněných Spojených státech?

Čerstvá zpráva pro milovníky němčiny. Každý rok žádáme o finanční podporu Česko-německý Fond Budoucnosti. Grant na školní rok 2018/2019 nám byl schválen a budeme moci udělit částečná stipendia na program v Německu (6 míst na roční program a 2 místa na trimestr).  Výběrové řízení proběhne v prosinci 2017.

Každý rok máme taky nabídku na částečné stipendium do asijských zemí, kdy si kandidáty na program vybírají partneři podle motivačního dopisu (většinou jde o Indii, Thajsko, Indonésii).

Dále nás čeká podzimní Startér.  Někdo váhá a trpí nejistotou, jestli je pro něj náš program to pravé ořechové? Nebo neváhá, ale chce bližší informace. Pro toho připravujeme sérii Startérů v průběhu podzimních měsíců. Chceme využít našich skvělých dobrovolníků v regionech a vyjet i mimo Prahu. Na webové stránce a FB zveřejníme v srpnu 2017 kalendář Startérů. Také se můžete u nás zaregistrovat již nyní a my Vám pozvánku pošleme emailem.

Tak šup, šup koupit slovníčky, zabalit kufřík a vyrazit. Uvidíte, že svět je Vám otevřený.

Na koho se můžete v kanceláři obrátit? Tereza Hlavínová – koordinátorka programu v zahraničí: [email protected].

Share this: