Začátek dubna nám příjemně splynul s AFS plesem. Mohli přijít všichni zájemci o tanec a mezinárodní společnost. Jako tradičně se účastnila většina zahraničních studentů, jejich rodin, dobrovolníků a jiných sympatických tváří v příjemném prostředí Masarykovy koleje v Praze. Letošní čerstvá výzdoba na stolech od Jarmily Jelínkové neměla konkurenci. Zahraniční studenti dostali šerpy a mohli zúročit své poznatky z tanečních. Napište si do diářků datum na příští rok – 7. dubna 2018. Vstupné přijatelné, tombola bohatá, program pestrý.

Znáte Cenu vévody z Edinburghu? 4 z našich zahraničních studentek byly oceněny. A dalším úspěchem se může chlubit 13 studentů, kteří složili v Brně státní jazykovou zkoušku z češtiny.

Jaro a začátek léta byl také ve znamení mnoha aktivit v jednotlivých regionech (námi zvaných DOSech).  Dobrovolníci pořádali pikniky, grilování, výlety, vodu. Na Liberecku skvěle zapojují zahraniční studenty do „Živých knihoven“. Student reprezentuje „knihu“ a jeho prostřednictvím se našinec má možnost zeptat na věci o zemi, kterou kniha prezentuje, jež by se jinak nedozvěděl.

Závěrečné soustředění strávili zahraniční studenti společně s těmi českými. Na Moravě a v Čechách (viz foto). Studenti hodnotili svůj pobyt u nás a co se naučili o České republice i sami o sobě.

Share this: