Recept zaslala: Punyaphatsorn P.
Země původu: Thajsko
Doba přípravy: 30 minut až 1 hodina

Ingredience

  • 2 šálky drcené zelené papáji
  • 1/2 šálku strouhané mrkve
  • 1/2 šálku zelených fazolí (nakrájených na 2 cm dlouhé kousky)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 1/2 lžíce palmového cukru
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1/2 šálku rajčat (nakrájených)
  • 1/3 šálku sušených krevet
  • 1/4 šálku arašídů
  • 3-5 zelených chilli papriček
  • 5 stroužků čerstvého česneku

Návod:

  1. Chilli a česnek rozdrtíme v hmoždíři, přidáme krevety a pokračujeme v drcení.
  2. Přidejte cukr a pokračujte v drcení. Poté přidejte papáju, mrkev, fazole, rybí omáčku, limetkovou šťávu, rajčata a arašídy. Pokračujte dokud se všechny ingredience dobře nepromíchají.
  3. Nakonec dochutíme cukrem, rybí omáčkou nebo limetkou. Původní chuť tohoto pokrmu by měla být vyvážená mezi sladkou, (pepřovou) pálivou, slanou a kyselou.
  4. Podáváme se zeleninou (např. zelím, fazolovými lusky, napa atd.). Thajci rádi jedí lepkavou rýži s papájovým salátem. V tomto případě lze lepkavou rýži podávat společně s hotovým papájovým salátem.

Video návod: