Po roce jsme splnily slib, který jsme si daly minulý rok v Beskydech, že se sejdeme na Jičínsku. S Erikou jsme v pátek 2. 9. 2022 přivítaly na nádraží Petru ze Vsetína. Po společném nákupu zásob na celý víkend, jsme se zabydlely v jičínském Káčku. Na naše setkání se přidala i Sylva z Prahy a Jana ze Kbelnice. Seznamovací večer jsme si pěkně užili. Je ale škoda, že se k nám nemohla kvůli nemoci přidat i Petra z Pardubic.

Setkání hostitelských maminek

V sobotu po společné snídani jsme vyrazily na výlet. Navštívili jsme hrad Trosky, kde se k nám přidal Blanky manžel Radek a jejich hostitelský syn z Itálie Octavián. Pak jsme se prošli kolem rybníku Vidlák a snědli připravenou svačinu. Výlet jsme zakončili v Trutnově, někteří v muzeu drahých kamenů a někteří v nedaleké kavárně.

Grilování hostitelských maminek

A pak už jsme spěchali zpět do Jičína. Těšili jsme se na plánované grilování. Přidal se ještě manžel Eriky Michal a také jsme pozvali naši bývalou dobrovolnici Jarmilu. Ta nás zásobovala historkami ze svého života. Ale ani ostatní se nenechali zahanbit a přidali se k vyprávění. Počasí nám přálo, a tak při dobrém jídle a pití čas rychle utíkal. Prožili jsme nádherný večer, ani se nám nechtělo skončit.

V neděli jsme se prošly po Valdštejnově náměstí, poklidily a s pocitem dobře stráveného víkendu se rozjely ke svým domovům. Snad se brzy zase uvidíme na nějaké AFS akci.

– Hela H., dlouholetá AFS dobrovolnice a bývalá hostitelská maminka

Setkání hostitelských maminek


Dobrovolnictví jako cesta ke změně

Zaujala tě myšlenka dobrovolnictví? Chceš potkávat nové lidi z všech koutů světa a přitom získávat nové zkušenosti a dovednosti, které jsou potřebné v dnešním globálním světě? Staň se součástí mezinárodní skupiny aktivních lidí, kteří pomáhají, aby se mezikulturní porozumění ve společnosti stalo realitou. Pokud se i ty chceš stát součástí AFS:

Vyplň nezávazný přihlašovací formulář

Zjisti si více informací

 

Share this: