Nikdy není příliš brzy nad tím uvažovat, jak strávit následující školní rok. Pokud toužíš po nových zážitcích a zajímavých zkušenostech, máš jedinečnou možnost strávit příští školní rok na AFS programu ve Spojených státech amerických. A proč si navrátilci z USA myslí, že jet do Států rozhodně stojí za to?

Plynulá angličtina? Žádný problém!

Angličtina otevírá dveře do světa. Je nejrozšířenějším světovým jazykem a mluví s ní lidé napříč všemi kontinenty. A plynule se jí můžeš naučit i ty právě na programu v USA. Již po několika měsících budeš tímto krásným a užitečným jazykem nejen výborně mluvit, ale třeba v něm i snít. A plynulá znalost angličtiny se ti určitě bude hodit i v tvém osobním a profesním budoucím životě.

Škola jak z amerického filmu

Typické americké high school z filmů určitě znáš. A jednu takovou můžeš zažít i ty. Možná se na chodbách netancuje a nezpívá, ale přesto může být roční studium na americké střední neskutečným zážitkem na celý život. Kromě jedinečné atmosféry se můžeš těšit i na širokou škálu předmětů, ze kterých si budeš moci vybrat. Čekají na tebe některé povinné jako například americká historie a potom velké množství těch volitelných, mezi které patří například vaření, fotografování, biologie, ale třeba i automechanika.

Roztleskávání nebo americký fotbal?

Program je o zkoušení nových věcí a v USA jich na tebe čeká nespočet. Na každé škole najdeš velké množství bezplatných mimoškolních aktivit, zejména sportů. Můžeš se stát součástí týmu roztleskávaček nebo třeba hrát baseball. A pokud sporty nejsou pro tebe to pravé ořechové, je v nabídce i velké množství dalších aktivit a zájmových klubů.

Od Aljašky, přes Kansas, až po Floridu

USA je obrovská země, která nabízí neuvěřitelnou diverzitu. Jedinečná pouštní krajina na jihu země, lyžování na jednom z nejlepších prašanů na světě v Kordilerách, světoznámá velkoměsta na severovýchodě, tropická Havaj, ledová Aljaška a nikde nekončící tajgy na severu. To všechno je USA. A to všechno za oceánem čeká i na tebe.

Ten pravý burger!

Americká kuchyně možná nepatří k těm nejzdravějším, ale i ona je součástí americké kultury. V USA budeš mít možnost ochutnat ty nejlepší hamburgery, nejkřupavější hranolky a pořádné steaky. Ale Spojené státy nejsou proslulé jen fastfoody, můžeš vyzkoušet i výborné mexické jídlo, jedinečnou čínu nebo indické speciality.

Vlastní americká rodina

Na programu v USA si vyzkoušíš, jaké to je být právoplatným členem americké rodiny. Ať už tvá rodina bude jakákoli, staneš se její součástí a poznáš tak doopravdy do hloubky, jak se žije v zemi orla bělohlavého, baseballu a hranolek. A jelikož s tvou rodinou strávíš nejvíce ze svého volného času, procvičíš si i angličtinu.


Zažij střední školu v zahraničí

Pokud i tebe láká ročního či semestrálního programu ve Spojených státech amerických, neváhej a kontaktuj naši koordinátorku studia v zahraničí. Již zítra můžeš být o krok blíž svému snu i ty! Více informací o AFS studijním programu do USA nalezneš zde: www.afs.cz/countries/united-states/

Zuzana Čučková

koordinátorka programu studium v zahraničí
E: [email protected]
M: 606 704 100

Share this: