Mezi účastníky, kteří převzali 13. června ocenění Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu neboli DofE z rukou Zuzany Bahulové, patronky programu, byla také Lok Yee Leung alias Gogo. Studentka si svoji DofE výzvu plnila pod místním centrem Nadační fond Pomozme dětem žít lépe.

Lok Yee Leung, zahraniční studentka AFS, plnění DofE zpětně hodnotí velmi kladně: „Nejvíce jsem si užila učení se mluvit česky. Miluji českou kulturu, všichni jsou tu moc milí. V Hong Kongu nejsou lidé moc sportovně založení – tady je to ale jiné. Moc se mi to líbí. Chtěla bych se do České republiky vrátit v rámci výměnného programu na univerzitě.“

Na závěr krátce o Mezinárodní ceně vévody z Edinburghu neboli DofE. Jedná se o mezinárodní vzdělávací program pro mladé ve věku 13 – 24 let, v rámci kterého si mohou posílit svou vůli a vytrvalost. Pochází z Velké Británie a byl založený v roce 1956 princem Phillipem, manželem královny Alžběty.  Výkonný ředitel programu Tomáš Vokáč uvádí: „Jedním z hlavních principů programu je, aby byl dostupný všem a mohl se zapojit doopravdy každý mezi 13 a 24 lety. Nezáleží přitom na tom, jaká je jeho fyzická kondice, nebo jakým aktivitám se doposud věnoval. Každý si stanovuje své cíle individuálně a na základě svých možností. V tom spočívá unikátnost DofE.“ Získaný certifikát je pro účastníky mezinárodně uznávaným potvrzením toho, že na sobě dokáží pracovat. Často jim tak může dopomoci k zajímavé pracovní příležitosti nebo k získání stipendia na zahraničních univerzitách.

Radan Kuča, hostitelský tatínek

Share this: