Již pravidelnou předvánoční aktivitou bývá mezinárodní večeře, kterou organizují AFS dobrovolníci v různých regionech České republiky. Hoštění studenti s chutí připravují domácí speciality svých rodných zemí a při společném večeru prezentují své kulinářské kreace ostatním studentům a dalším návštěvníkům. Do akce se zapojují i hostitelské rodiny a dobrovolníci a ochutnat je možné opravdu rozmanitou škálu pochutin z celého světa. Během listopadu a prosince jsme mezinárodní večeře nachystali v Praze, Brně, Plzni, v Pardubicích a Jičíně, z něhož přinášíme krátkou reportáž:

Bylo příjemné nedělní odpoledne a sál jičínského K-klubu se brzy naplnil lidmi, jídlem a veselými hlasy zahraničních studentů. Pro většinu studentů bylo sice příliš brzy, aby zvládla své výtvory představit už v češtině, Karel z Brazílie se o to však přesto pokusil (a nejspíše by se to povedlo i Olsimu, ale ten se se svou domácí pizzou opozdil.) Pizza však posloužila jako dostatečná omluva, byla vynikající.

S variací zahraničních chutí se dále představili například Alejandro z Venezuely, Asuka z Japonska, Tonnam z Thajska a Andrea z Chile. Chutnalo nám vše, slovy chvály jsme nešetřili. S plnými žaludky se studenti pustili společně do her, zatímco rodiče a dobrovolníci si povídali ve skupinkách a sdíleli svoje dosavadní zážitky s programem. Nakonec se skoro nikomu nechtělo domů.

Jarmila, Hana – dobrovolnice AFS

Share this: