Zaujmout. Udržet pozornost. Předat informaci. To je smysl prezentací, které AFS realizuje nejen ve středních školách pro studenty.

Letošní cyklus prezentací jsme zahájili na Biskupském gymnáziu v Brně. Jedná se o školu, která má bohaté zkušenosti nejen se zahraničními studenty AFS, ale také s mladými a nadšenými dobrovolníky z řad studentů školy. Právě ti, společně s dalšími mladými nadšenci brněnské dobrovolnické skupiny AFS v čele s Richardem Roháčem, uskutečnili přednášku na téma dobrovolnictví v Brně.

V publiku pozorně poslouchali studenti kvart (žáci devátého ročníku). Přednáška se soustředila hlavně na interaktivní diskuzi a předání informací o možnostech, které Brno v oblasti dobrovolné práce skýtá. Inspirací studentům byli samotní dobrovolníci AFS, jejich jedinečné zkušenosti a zážitky.

Přednášející si společně se studenty definovali, kdo je to dobrovolník, co může být náplní jeho jedinečné práce, jak a kde se může uplatnit a co ho k dobrovolné činnosti motivuje. Nechyběl ani výčet příležitostí s příklady organizací, do kterých se mohou mladí lidé zapojit. Na dokreslení konkrétních příkladů sloužilo představení dobrovolnictví v realitě AFS, na které dobrovolníci navázali svým osobitým vyprávěním.

Cílem celé akce bylo nadchnout mladé studenty pro dobrovolnickou činnost. Nabídnout jim tak prostředek seberealizace a změny, kterou sami chceme vidět ve světě. Pokud někoho naše vyprávění oslovilo a zapojí se mezi nás, budeme rádi! Jestli máte i ve Vaší škole zájem o podobnou akci, napište do kanceláře AFS, rádi zavítáme i do vašich lavic.

Share this: