O víkendu 14. – 16. 10. 2022 jsem se dvěma adepty na dobrovolničení v AFS a s další dobrovolnickou maminkou z Rakovníka vyrazila směr Megavíkend Ostrava. Těšila jsem se na ostatní maminky a na workshopy, na které jsem se předem přihlásila. Víkend byl na téma Harry Potter, čemuž odpovídala výzdoba školy PORG Ostrava, kde se odehrávaly workshopy a zábava.

První večer jsme výtečně povečeřeli a sešli jsme se v tělocvičně na seznamovacích aktivitách. Potom jsme s ostatními maminkami debatily v našem penzionu. Sobota začala skvostnou snídaní a s většinou maminek jsem se potkala na workshopu Mgr. Kamily Tkáčové Co chceš, to dokážeš! Ani na vteřinu jsem se nenudila a workshop pro mě byl i na osobní rovině velmi přínosný. Kamila nás nenechala ani na chviličku vydechnout a nabila nás svojí neuvěřitelnou energií.

Dobrovolnické maminky na akci Megavíkend

Po obědě jsme se s maminkami vydaly na prohlídku blízkého areálu Dolní Vítkovice. V roce 2008 byl zapsán jako vůbec první česká památka na seznam Evropského kulturního dědictví. Prošly jsme adrenalinový vysokopecní okruh včetně návštěvy Bolt Tower. Dostaly jsme se do nitra vysoké pece a dozvěděly se spoustu detailů o výrobě surového železa. V bývalém plynojemu, který je přestavěn podle návrhu arch. Josefa Pleskota na multifukční aulu s velkým sálem, vstupním foyerem a kavárnou, jsme si daly výtečnou kávu a večer jsme zakončily posezením v místní hospůdce.

V neděli nás už čekal poslední workshop a cesta domů. Jsem moc ráda, že jsem poznala nové AFS lidi z Belgie, USA, konečně jsem se osobně potkala i s lidmi na našeho DOSu a se zaměstnanci kanceláře AFS.

– Zuzana K., AFS dobrovolnice z dobrovolnické skupiny Praha a okolí


Dobrovolnictví jako cesta ke změně

Zaujala tě myšlenka dobrovolnictví? Chceš potkávat nové lidi z všech koutů světa a přitom získávat nové zkušenosti a dovednosti, které jsou potřebné v dnešním globálním světě? Staň se součástí mezinárodní skupiny aktivních lidí, kteří pomáhají, aby se mezikulturní porozumění ve společnosti stalo realitou. Pokud se i ty chceš stát součástí AFS:

Vyplň nezávazný přihlašovací formulář

Zjisti si více informací

 

Share this: