Rok se s rokem sešel a již tradiční vzdělávací akce nejen pro pedagogy a nadšence pro inovativní vzdělávání je tu: AFS konference Vzdělání pro život 2020.

Na co se můžete těšit 6. března? Letošní konferenci zaměřujeme na místo učitele ve vzdělávacím procesu v době, kdy hlavní roli přebírají informační technologie. Jak se z učitelů mohou stát průvodci ve světě přesyceném informacemi, ze kterých je často uměním vybrat si ty vhodné? Jak mohou učitelé pomáhat tvořit mosty mezi generacemi, když často sami jinou generaci tvoří? Kam se za 30 let od Sametové revoluce posunulo české školství a jakou cestu má ještě před sebou? Konferencí Vás provede pan Bohumil Kartous, vedoucí analýzy a komunikace EDUin, mluvčí Českých elfů, editor Britských listů a moderátor.

Program konference je rozdělen do dopoledního a odpoledního bloku. V dopoledním bloku proběhne panelová diskuze českých i zahraniční odborníků na vzdělávání a vzdělávací politiku, V odpoledním bloku se můžete těšit na tematické workshopy. Jeden z workshopů zaměřený na nejnovější finské vzdělávací trendy povede i paní Susanna Bäckman, respektovaná a úspěšná učitelka, ředitelka a poradkyně v oblasti vzdělávání z Finska, druhý workshop na téma digitální vzdělávání povede paní Jeanne Bočková, ředitelka Centra pro talentovanou mládež. 

Součástí konference je občerstvení a oběd. Vstupné je dobrovolné, výtěžek poputuje do sbírky Jaroslavy Moserové na středoškolské stipendijní programy. Konference bude tlumočena do češtiny.

Těšíme se na Vás!

Jana Papajová, koordinátorka spolupráce se školami a vzdělávání

 

 

 

 

 

Share this: