AFS dlouhodobě buduje silnou dobrovolnickou komunitu a snaží se podporovat aktivní dobrovolníky v tom, aby se rozvíjeli a zároveň dělali smysluplnou práci. Dobrovolníci zároveň cítili potřebu se pravidelně scházet a mít společné centrum a zázemí – a na to se přece naše kancelář krásně hodí. Zavedli jsme proto jednou za 14 dní tzv. Coworking hub, čtyři předem dané hodiny v kanceláři, na které může každý přijít buď se svou vlastní AFS prací a nebo jenom tak. Vždyť u nás se vždy najde práce pro každého, kdo má chuť a motivaci AFS posouvat o kousek dál.

Scházejí se školitelé i dobrovolníci z různých regionů, kteří společně pracují na mnoha projektech.

Zaznamenali jsme, že na Coworkingu vznikly již mnohé zajímavé projekty, například Katka Heroutová zde připravovala školení na Volunteer Summer Summit, Petr Hejda a Anežka Kervitcerová pracovali na PR školení na nadcházející Megavíkend, zároveň například probíhá aktualizace příruček na soustředění hoštěných studentů nebo přípravy na workshopy a prezentace na školách nebo tvorba fundraisingové prezentace.

V průměru se schází 7 lidí, nejvíce jsme zaznamenali 11 účastníků. Veronika Krolupperová k tomu říká: „Kancelář je na naše setkávání skvělé místo. Sejde se nás tu vždy dost, takže je tu zábava a od ostatních můžeme nabírat inspiraci a zajímavé podněty. Sdílení nápadů je jedna z nejdůležitějších věcí, jaké v AFS máme. Bylo by skvělé, kdyby takovéto Coworkingy fungovaly i v jiných městech.“

Dodejme ještě, že pokud máte o dění v AFS zájem, budeme rádi, když se na nás přijdete podívat.

Share this: