Náš druhý rok na Gymnáziu Vrchlabí měl být stejně stereotypní jako ten předchozí. Opak byl ale pravdou. Před letními prázdninami nám naše paní profesorka německého jazyka Kamila Jonová oznámila, že náš další rok zpestří zahraniční student z Mexika, který tu bude na studijním programu od AFS Mezikulturní programy.

Hned první den školního roku na nás ve třídě čekal usměvavý tmavooký kluk jménem Leonel. Byli jsme až překvapeni, jak rychle dokázal zapadnout do kolektivu. Ihned s námi začal komunikovat a již po prvním týdnu se stal jedním z nás. Největší zábava pro nás byla učit ho složitá česká slovíčka. Jeho šišlavý přízvuk nás vždy rozesmál. Na oplátku nás i on naučil pár španělských slov.

Leo s námi vyrazil i na pár výletů. Největším zážitkem pro nás, a zřejmě i pro něj, byl lyžařský výcvik. Vidět Mexičana na lyžích je totiž nevšední a velmi komická podívaná. Na společné večery plné smíchu nikdy nezapomeneme.

Leonel_lyzak

Leonelův pobyt u nás zanedlouho skončí. Byl nejen zábavný, ale i poučný. Zdokonalili jsme se v angličtině a dozvěděli se něco o jiné kultuře. Na tento rok plný zážitků budeme dlouho a s úsměvem vzpomínat.

Bude se nám stýskat, Leo!

K. Cingrová, E. Marková, Gymnázium Vrchlabí, 2.B

Share this: