AFS mezinárodní krizový tým rozhodl o okamžitém ukončení všech AFS studijních programů v Rusku, všechny hostitelské aktivity končí odletem všech studentů ze země do svých domovů.

AFS sleduje pozorně konflikt na Ukrajině a mezinárodní krizový tým průběžně vyhodnocuje případné dopady této situace na globální komunitu. Pro AFS, lídra v oblasti mezikulturních výměn, je ochrana bezpečnosti a wellbeing našich účastníku vždy prioritou.

Předčasné ukončení programů vždy provádí velké pocity nejistoty a strachu s sebou nesoucí další komplex různých emocí a hodně otázek. Ukončení programů je vždy emočně velmi náročné, víme, že zahraniční zkušenost je pro účastníky transformační. Přesto však s ohledem na priority musíme vždy jednat v nejlepším zájmu studentů, rodin a příslušných komunit. Jednotlivé partnerské organizace včetně AFS v České republice spolupracují s AFS mezinárodní kanceláří ( AFS International) a s koordinačním týmem s cílem zajistit bezpečný návrat studentů v co nejbližší době.

Pakliže by tato situace začala ovlivňovat bezpečnost účastníků v jiných lokalitách, kde jsou AFS partnerské kanceláře, budeme nadále pokračovat a na každodenní bázi vyhodnocovat a průběžně vás informovat o našich krizových plánech.

Děkujeme za pochopení v této těžké době.

Share this: