Pod taktovkou AFS proběhne v Praze 9. března již třetí ročník konference Vzdělání pro život, tentokrát na téma Xenofobie a odlišnost – tváří v tvář. Letošní ročník bude mít mezinárodní podobu, a to díky českým i zahraničním řečníkům i účastníkům z řad odborníků na danou tématiku a zástupců škol.

Odlišnost (etnická, náboženská) jako nebezpečí, výzva nebo příležitost? Jak je to doopravdy s xenofobií a (ne)tolerancí ve státě v srdci Evropy? Jsme národ, který pro znovuobjevování křesťansko – židovské tradice potřebuje alibi v podobě uprchlické vlny proudící do střední Evropy ze států převážně vyznávajících jinou víru? Kde je místo pro jinakost ve státě, kde populisté často patří mezi odpůrce migrace?

Přijďte si poslechnout příspěvky českých i zahraničních odborníků na slovo vzatých i diskutovat se zástupci škol, kteří zahraniční studenty do českých škol přijímají.

Hlavním hostem konference bude Mons. prof. PhDr. Tomáš Halík, Th.D., profesor Univerzity Karlovy, prezident České křesťanské Akademie a nositel Templetonovy ceny. Společně s ním přednese svůj příspěvek i prof. PhDr. Jan Sokol, Ph.D., CSc., filosof, překladatel filosofických textů, vysokoškolský pedagog a publicista. Naše pozvání přijal a až z daleké Indie dorazí pan Sumer Singh, komparativní religionista a bývalý ředitel tamní školy. Nejen školy bude reprezentovat Mgr. Marek Výborný, poslanec Poslanecké sněmovny PČR a ředitel Gymnázia, Pardubice, Mozartova.

S dalšími skvělými řečníky jednáme.

Dopolední blok konference vyplněný příspěvky a debatou vystřídá po obědě program nabitý workshopy, během kterých budeme nastíněná témata podrobněji prozkoumávat prismatem interkulturní tématiky. Vstupné je dobrovolné, jeho výtěžek poputuje do sbírky Jaroslavy Moserové na středoškolské studijní programy. Zájemci, registrujte se pod odkazem https://afscz.typeform.com/to/tybsSK a navštivte webové stránky konference http://www.afs.cz/pohled-odjinud/vzdelani-pro-zivot/. Těšíme se na vás!

Share this: