Vážení přátelé,
podzimní vydání našeho Newsletteru Mezi kulturami je tu. Na rozdíl od šedivého a melancholického podzimu Vám přinášíme čtení plné radosti, energie a zajímavostí. V našich příspěvcích se dozvíte, co se událo v posledním čtvrtletí, ale také co se chystá napříč studiem v zahraničí, hostitelským programem, spoluprací se školami či v dobrovolnictví. Máte jedinečnou příležitost zjistit například, jak se české studentce Tereze líbilo v Dánsku, finské studentce Saaně v Česku či jak vnímá naše nová stážistka Vita své první pracovní zkušenosti v AFS.

Na konci srpna nám přijeli noví studenti. Osobně jezdím každý rok na soustředění pozdravit studenty a hostitelské rodiny. Přiznám se, jezdím tam ze sobeckého důvodu – dobíjím se. Mám moc ráda tu atmosféru plnou entuziasmu, nadějí, touhy po poznání, odhodlání, atmosféru sladkého adrenalinu, ve kterém se kloubí nedočkavost a těšení se na studenta či rodinu s lehkou obavou ze zcela nové zkušenosti.
Držím všem studentům i rodinám palce, aby se naplnila jejich pozitivní očekávání a aby studenti se svými hostitelskými rodinami navzdory všem různým jazykům našli společnou řeč.

Krásné podzimní čtení,
Klára

Share this: