Milí přátelé,
právě se Vám dostává do rukou obnovený Newsletter Mezi kulturami, ve kterém vás budeme pravidelně čtvrtletně informovat, co se stalo v AFS v minulých měsících.

Prázdniny a s nimi léto je skutečně tady. Konec školního roku se tradičně pojil v AFS s velkými emocemi. S předodjezdovým soustředěním pro ty, které cesta za poznáním čeká, se soustředěním pro ty, kteří zažili něco neopakovatelného, nepřenositelného – strávili půlrok či rok v České republice a mají tak za sebou čerstvý návrat do své domoviny provázený rozporuplnými pocity. Kdo zažil, ví, o čem mluvím. Těšení se, strach ze známého i neznámého, melancholie…. Návrat domů po programu je něco, na co absolventi jen tak nezapomenou.
I čeští středoškoláci nabití zážitky se vrátili ze svých programů se smíšenými pocity a nám se tak vrací nová nálož energie, poznání, víry v lepší budoucnost, porozumění a nových potenciálních dobrovolníků!
Dopřejte si chvilku a načerpejte inspiraci a snad i trochu té radosti a poznání, kterou v AFS prostřednictvím našich studentů, rodin a škol dnes a denně zažíváme.

Přeji krásné léto a v říjnu se těšte na další číslo Mezi kulturami!

Klára Kutišová

Share this: