Spolupráce se školami je nedílnou součástí programů AFS. Děkujeme všem pedagogům i ředitelům, kteří společně s námi otevřeli ve školním roce 2016/17 dveře svých škol světu.

57 – to je celkový počet škol od Mariánských Lázní přes Frýdlant nad Ostravicí, které přijaly do svých lavic zahraniční studenty AFS.

65 – číslo reprezentující počet prezentací (besed, workshopů, vstupů na třídních schůzkách a Živých knihoven), které se díky dobrovolníkům a zaměstnancům kanceláře AFS uskutečnily dohromady na 32 školách a vzdělávacích institucích po celé České republice.

19 – symbolizuje počet pedagogů, kteří se na začátku školního roku účastnili semináře Jak zapojit cizince do výuky. Seminář proběhl v Brně a v Praze.

32 – to byl celkový počet účastníků březnové odborné debaty Vzdělání pro život. Její letošní ročník si dal za cíl diskutovat o výzvách a přínosech zahraničních studentů ve školách. A to jak z hlediska legislativy přijímání studentů, tak z pohledu praktického zapojování studentů do výuky.

Navíc proběhla česko-italská školní výměna Gymnázia Václava Hraběte v Hořovicích (viz foto) se školou Sessa Aurunca v jižní Itálii poblíž Neapole. Žáci i učitelé nejenže poznali rozdílné školní prostředí i výukové metody, ale zažili i nezapomenutelná setkání zástupců různých kultur.

Share this: